روانشناسي

 
 
افسردگي در سنين مختلف، احتمال هميشگي ( ۴ دوره اصلي)
|

افسردگي در سنين مختلف، احتمال هميشگي ( ۴ دوره اصلي)

افسردگي در سنين مختلف از كودكي تا پيري مي تواند افراد را درگير كند زيرا افسردگي در كنار اضطراب يكي از رايج ترين واكنش هاي سطح روان به انواع فشارها و استرس هاي محيطي مي باشد، يكي از دلايل افسردگي عوامل ژنتيكي مي باشد اين به اين معنا است كه افرادي كه در خانواده خود سابقه اين بيماري را دارند بيش از افراد ديگر در برهه هاي مختلفي از زندگي شان به افسردگي مبتلا مي شوند.

اين افراد حتي بدون حضور رويداد هاي محيطي و آسيب زا باز هم درگير افسردگي مي شوند در اين مقاله در مورد افسردگي در سنين مختلف توضيحاتي را ارائه مي دهيم البته بايد به اين نكته توجه داشته باشيد كه داروهاي ضد افسردگي تنها راه حل ممكن نمي باشند و بعضي اوقات بايد از مشاور متخصص كمك بگيريد تا راهكارهاي موثر براي درمان را انجام دهد و تاثير آن از هر دارويي موثرتر خواهد بود.

افسردگي درسنين مختلف: ۴ دوره اصلي
علائم و نشانه هاي افسردگي در هر دوره اي از زندگي و در همچنين هر سن و سالي وجود دارد، علائم و نشانه هاي افسردگي شامل موارد زير مي شود:

خلق غمگين
ناتواني در لذت بردن از زندگي
نا اميدي
عدم تمركز
تغييراتي در خواب و اشتها
افكار مرگ و خودكشي
البته كودكان و نوجوانان ممكن است به شيوه هاي ديگري افسردگي شان را نشان دهند و به پرخاشگري بپردازند، در ادامه اين مقاله توضيحات بيشتري در مورد بروز افسردگي در هر يك از دوره هاي زندگي مي پردازيم.

افسردگي كودكي
افسردگي در كودكان علت مشخصي ندارد و بسياري از عوامل دست به دست يكديگر مي دهند تا از افسرده شدن كودك جلوگيري شود، از جملع عواملي كه باعث افسرده شدن آن ها مي شود مي توان به مواردي مانند زمينه ارثي، اختلافات والدين، مرگ والدين يا يكي از اعضاي خانواده و غيره اشاره كرد.

افسردگي در كودكي معمولا ناديده گرفته مي شود زيرا كودكان علائم آن ها با بزرگسالان متفاوت مي باشد، به همين دليل پدر و مادر بايد به تغييرات رفتاري و خلقي فرزندشان توجه داشته باشند.

در بسياري از مواقع كودكان افسردگي شان را معمولا با غمگيني، بي قراري، بهانه گيري هاي بيش از حد، بي انرژي بودن و انزوا طلبي نشان مي دهند، علاوه بر اين ها پسران به هنگام افسردگي به ميزان زيادي پرخاشگر مي شوند و معمولا دختران مشكلات خودشان را درون ريزي مي كنند و بالعكس پسران مشكلات شان را با برون ريزي نشان مي دهند.

در صورتي كه تغييرات رفتاري و خلقي در كودك مشاهده كردي بايد حتما براي دريافت تشخيص و خدمات درماني به موقع از روانشناس كودك كمك بگيريد تا در حل اين مسائل به شما كمك كنند.

افسردگي بعد از ترك اعتياد
افسردگي بعد از ترك اعتياد
افسردگي نوجواني
تشخيص افسردگي در نوجواني كار دشواري مي باشد و متخصصان براي تشخيص آن در اين دوره بيش از هر دوره ي ديگري احتياط مي كنند به خصوص زماني كه درمان دارويي صورت گيرد بايد در اين مسئله حساسيت بيشتري داشت زيرا دوره نوجواني دوره گذر فرد از كودكي به بزرگسالي مي باشد.

در اين دوره فرد ممكن است به طور طبيعي با چالش هايي همراه باشند كه با علائم و نشانه هاي افسردگي اشتباه گرفته شود در حالي كه احتمال دارد اين علائم نشان دهنده فرايند رشد طبيعي فرد باشند.

اما با توجه به اين مسائل، افسردگي در دوران نوجواني مانند سنين مختلف رخ مي دهد، زماني كه فرد در نوجواني دچار افسردگي مي شود نشانه هايي مانند هيجانات منفي شديد، تغييرات رفتاري نظير گوشه گيري، بي علاقگي به حضور در جمع دوستان، پرخاشگري و رفتارهاي پر خطر ديده مي شود.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-افسردگي در سنين مختلف، احتمال هميشگي ( ۴ دوره اصلي)



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1401/2/9 
زمان : ۰۶
[ ]